Materiaal & Recycling

De Eco Glasfilm Producten van Indoor Climate Comfort bestaan grotendeels uit PET Kunststof. Wat betekent dat? PET staat voor een plastic grondstof ook gebruikt in verpakking van bijvoorbeeld Coca Cola en andere frisdrankflessen. U kunt deze producten herkennen aan het recycle logo op de onderzijde, in combinatie met het cijfer 1.

 

Daar waar mogelijk wordt door ons alle verpakkingen en beschermlagen weer gerecycled. Door hierna gebruik te maken van gerecyclede producten maken wij geen gebruik van de natuurlijke energiebronnen en grondstoffen van onze aarde. Tevens verhogen wij de vraag naar gerecycled PET, waardoor inzameling van dit product steeds interessanter wordt.

 

Bij het leveren van onze producten creëren wij afval, 90 procent van ons afval is opnieuw te recyclen en ook de beschermlaag is 100% recyclebaar.

 

Verder worden -met het oog op het milieu- de producten van Indoor Climate Comfort verpakt in zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. Op deze manier worden pakketten voor verzending zo klein mogelijk gemaakt, waardoor er minder milieubelasten en transportkosten zijn. Ook kunnen per vrachtwagen, boot of trein meer pakketten tegelijk worden vervoert. Hiermee beperken wij de CO2 uitstoot.

 

Natuurlijk zorgen wij er wel voor dat het artikel veilig en onbeschadigd bij u thuis wordt afgeleverd. We gebruiken altijd gerecycled kartonnen dozen en kartonnen opvulling in de doos. Bij installatie zullen wij al ons restmateriaal met ons mee terug nemen om later het karton van de verpakkingen en de kunststoffen volledig gescheiden in te leveren zodat het opnieuw gerecycled kan worden.

 

Zonwerende glasfolie / glasfilm

Zonwerende Glasfolie

Inkomende zonnestraling wordt door de Zonwerende Glasfolie grotendeels gereflecteerd.
Veiligheids glasfolie

Veiligheids glasfolie

Eco Veiligheids Glasfolie; vooral toegepast om het glas meer weerstand te bieden voor beveiliging en veiligheid.
UV-werende glasfolie

UV-werende glasfolie

UV-werende glasfolie houdt ultraviolette straling tegen waardoor kleding, meubilair, boeken e.d. aanzienlijk minder verkleuren.
Anti-inkijk glasfolie

Anti-inkijk glasfolie

Met anti-inkijk glasfolie wordt het zicht door het glas van buiten naar binnen belemmerd.